Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?    Bel of mail ons! tel: +31 (0)6 15 89 40 75 - e-mail: info@pro-signal.nl   

<bgsound src="_RefFiles/ambrosia short cut.mp3" loop=true>
 

Verzekeraars eisen dat auto's met een hoge catalogus waarde zijn voorzien van een alarmsysteem. Er zijn drie soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:

Klasse 1: Startonderbrekers
Klasse 2 en 3: Alarmsystemen
Klasse 4 en 5: Voertuigvolgsystemen

Welk systeem u ook kiest, als het is goedgekeurd door SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) dan weet u zeker dat het een kwalitatief hoogwaardige beveiliging voor uw voertuig is. Dankzij het oranje goedkeuringslabel van SCM herkent u ze gemakkelijk. Let erop dat u een certificaat ontvangt voor het systeem dat u laat inbouwen!

Hieronder vindt u de functionele eigenschappen van alle soorten beveiligingssystemen.

Klasse 1: STARTONDERBREKERS
De eerste soort beveiligingssystemen bestaat uit een elektrisch systeem met ten minste een dubbele automatisch inschakelende blokkering. Deze tweevoudige blokkering bevat in ieder geval een onderbreking van de startmotor en een andere, extra blokkering, meestal op de brandstofvoorziening. Het systeem bevat geen inbraakdetectie en geen alarmering. Bij voertuigen die af-fabriek al zijn voorzien van een goedgekeurde startblokkering werkt deze op het motormanagement.

Klasse 2: ALARMSYSTEMEN
Klasse 2 alarmsystemen bestaan uit een automatisch inschakelende dubbele blokkering (net als klasse 1), inbraakdetectie en alarmering (sirene).

Klasse 3: ALARMSYSTEMEN
Klasse 3 alarmsystemen hebben naast de beveiliging van klasse 2 een aanvullende sabotagesignalering en hellingdetectie. De sirene die voor de akoestische signalering zorgt, bevat een ingebouwde noodstroomvoorziening. De verbinding tussen de centrale en de sirene vindt plaats via een gecodeerd signaal. Als de draad tussen de sirene en de centrale wordt doorgeknipt, zal de sirene afgaan op de noodstroomvoorziening

Klasse 4 en 5: VOERTUIGVOLGSYSTEMEN
Sinds begin 2002 is de SCM begonnen met de certificering van voertuigvolgsystemen. Met deze systemen is het mogelijk om een gestolen voertuig na de diefstal te traceren. Een klasse 4 of 5 systeem is altijd een combinatie van een klasse 1,2 of 3 systeem en een voertuigvolgsysteem. Het verschil tussen klasse 4 en 5 is dat bij een klasse 5 systeem het voertuigvolgsysteem wordt geactiveerd als het alarm afgaat. Bij een klasse 4 systeem is dat niet het geval. Het voertuigvolgsysteem wordt bij klasse 4 systemen geactiveerd door een bewegingsensor of na een diefstalmelding van de eigenaar. Dit resulteert in de volgende klassenindeling:

Klasse 1 + Voertuigvolgsysteem = klasse 4 
Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat niet geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 4 
Klasse 3 + Voertuigvolgsysteem dat geactiveerd wordt door het klasse 3 alarm = klasse 5

Pro Signal weet welke eisen verzekeringsmaatschappijen stellen en helpt u graag verder!

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?    Bel of mail ons! tel: +31 (0)6 15 89 40 75 - e-mail: info@pro-signal.nl   

aaaaaaaaaaaaiii